Mina tankar kring den globala chatten
Den senaste tiden har den globala chatten framför allt varit väldigt oaktiv tycker jag. Detta är ju tråkigt för globalchatten var en chatt där alla kunde skriva till alla och som skapade mer "liv" i spelet. Nu däremot chattar nästan aldrig någon i den utan i vän - eller gruppchatten. Detta beror framför allt på att den globala chatten för några månader bara kunde ses av de som var i en by eller i ett stall. Star Stable gjorde detta för att minska bråket som höll på en period mer än vad det brukade, men jag tycker inte att bråket minskat så mycket.
 
Jag tycker att moderatorer skulle varit till stor hjälp. Både för att svara på personers frågor angående spelet men framför allt att minska bråket. Jag tycker dock inte att detta har hjälpt så värst mycket utan folk fortsätter att bråka dels för att få uppmärksamhet men också för att ingen säger till de. Man kan inte ens anmäla någon om han/hon t.ex har bett om kontouppgifter eller mobbat någon. Detta tycker jag är uselt! Om det är något de ska införa så är det att man ska kunna anmäla mågon som betett sig illa.
 
Den "globala" chatten är dessutom inte global längre eftersom den inte kan ses av alla, utan det beror på vart man är. Antingen så får de byta namn på chatten eller fixa tillbaka det så att ALLA kan se vad som skrivs i den chatten och inte beronde på vart man är.
 
Jag var en sådan person som alltid läste vad som skrevs i globalchatten och hjälpte spelare som behövde hjälp med vissa saker eller så. Jag sa även till andra som bråkade för det var eller är ju inte kul att se på. Vissa bråk skapde seriöst tredje världskriget och fler och fler blande sig i bråken. Jag däremot höll mig utanför.
 
Jag stör mig så in i baljan mycket på de som inte skriver med stor bokstav i början och med varken kommatecken, punkt eller frågetecken. Vissa av chattmeddelandena är ju nästan omöjliga att läsa! Önskar att de kunde fixa så att man i alla fall automatiskt fick stor bokstav i början av en mening, skulle underlätta. Stör mig på de som inte kan skriva seriöst. Jag är nog inte ensam om vad jag tycker.